Auto occasion

Import en export van wagens

Bij de verkoop door een professionele verkoper gelden ietwat andere regels dan bij de verkoop tussen particulieren onderling. Verkoop van tweedehandswagen door een handelaar. De professionele verkoper moet bij verkoop aan een particulier een wettelijke garantie bieden. Die bedraagt 2 jaar, maar kan voor tweedehandsgoederen bij overeenkomst teruggebracht worden tot minimum 1 jaar. Voor meer informatie m.b.t. de wettelijke garantie kan je terecht op de website van de FOD Economie.

Tweedehandsautoverkopers die lid zijn van TRAXIO, de sectorfederatie, gebruiken voor de verkoop van auto’s een typecontract dat werd opgesteld door TRAXIO in samenspraak met VAB. Vraag om dit typecontract te gebruiken. Voor vragen over dit typecontract kun je jezelf wenden tot TRAXIO vzw, Jules Bordetlaan 164 te 1140 Brussel, tel. 02 778 62 00.

Voor eventuele geschillen tussen koper en verkoper van een (tweedehands)wagen kun je jezelf wenden tot de Verzoeningscommissie AUTOMOTO.

Wanneer je bij/aan een particulier een tweedehandswagen koopt/verkoopt, stel je best een duidelijke overeenkomst op in twee exemplaren, zodat elke partij over een bewijs beschikt van de koop/verkoop. Een voorbeeld van een verkoopovereenkomst voor particulieren kun je hier downloaden.

Download voorbeeld verkoopovereenkomst

Bij verkoop onder particulieren dient geen btw te worden aangerekend. De koper zal wel, naar aanleiding van de inschrijving van zijn voertuig, de BIV (belasting op de in verkeerstelling) moeten betalen. Lees hier meer informatie.

Wanneer een voertuig wordt verkocht om vervolgens in België te worden ingeschreven op de naam van een nieuwe eigenaar, dient het voertuig te worden aangeboden op de technische controle voor een tweedehandskeuring. In principe is het de verkoper die daarvoor zorgt, maar in onderling overleg kan dit ook door de koper gebeuren. Om discussie nadien te vermijden is het raadzaam dit dan wel op de verkoopovereenkomst te vermelden.

De koper mag in voorkomend geval het voertuig aanbieden met zijn eigen kentekenplaat, op voorwaarde dat dit eveneens de kentekenplaat is onder dewelke het voertuig zal worden ingeschreven.

Op de aanvraag tot inschrijving (formulier te bezorgen door de keuringsstation) wordt een stempel aangebracht als bewijs dat het voertuig werd gekeurd. Met dit formulier kan de koper, na het afsluiten van een verplichte verzekering voor het voertuig (BA Auto), bij de DIV (Dienst Inschrijving Voertuigen) zijn aanvraag tot inschrijving indienen. Jouw verzekeringstussenpersoon kan je hierbij eventueel van dienst zijn.

Meer over Verkoopovereenkomst tweedehands auto

Verkoopsovereenkomst auto Gratis Zoekertjes Gids.
Download verkoopovereenkomst auto Word.

Verkoopovereenkomst particulieren VAB-Producten VAB.
Actie van de maand. Wij vinden wat je zoekt. Waar vind je ons? Particuliere verkoopovereenkomst voor tweedehandswagens. Wanneer je bij een particulier een tweedehandswagen koopt kun je best een duidelijke overeenkomst opstellen. auto opkoper

Advies De verkoopovereenkomst.
Als u opzettelijk onjuiste informatie. verstrekt is de koopovereenkomst achteraf mogelijk betwistbaar! En verkoop uw auto nooit zonder koopovereenkomst. Keuze voor een andere verzekering. Checklist voor de aankoop van een auto. Checklist voor een testrit. Over AutoScout24 Pers Wettelijke rechten Hulp Contact Disclaimer Privacy Tweedehands auto per merk Garages in Vlaanderen. AutoScout24.be FR AutoScout24.es AutoScout24.de AutoScout24.fr AutoScout24.it AutoScout24.lu AutoScout24.nl AutoScout24.at. esky English Hrvatski Polski Român Svenska Türkçe.  mijn auto verkopen

tweedehands auto tweedehands auto onderdelen verkoopovereenkomst tweedehands auto.
2de hands 2dehands verkoopovereenkomst auto. Praktisch advies bij het verkopen van een occasiewagen Touring. Breng zo snel mogelijk uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte zodat zij uw lopende polis B.A. auto kan stopzetten als u uw verkochte wagen niet door een andere vervangt. Uw maatschappij kan u vragen om haar het bewijs van schrapping van de inschrijving van het voertuig dat door de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen wordt uitgereikt te bezorgen. Als u wel een ander voertuig koopt zal de maatschappij een aangepast contract opstellen en het tarief toepassen dat geldt voor het nieuwe voertuig. Auto opkoper

Voorbeeldfactuur in geval van aankoop/verkoop tweedehandswagen / okkazie.
Autotaks / autobelasting / verkeersbelasting / inverkeersstellingsbelasting. Nieuwe nummerplaten naar Europees model. Een nieuwe auto kopen in België. Een wagen in het buitenland kopen. Formaliteiten bij kopen nieuwe auto. Hoe nieuwe auto onderhandelen. Transactie van een nieuwe wagen. Waarop letten bij autofinanciering. Hoe schrijf ik mijn auto in? Het formulier aanvraag tot inschrijving. Hoe schrijf ik mijn auto uit? Beperkingen en reglementering voor Tuning van uw auto. Voorbeeldfactuur in geval van aan en verkoop. Waar tweehands auto kopen/verkopen. Tips aankoop/verkoop tweedehands auto. Antwerpen taxi

tweedehands auto goedkope tweedehands wagens verkoopovereenkomst auto.
Hoe schrijf ik mijn auto in? Het formulier aanvraag tot inschrijving. Hoe schrijf ik mijn auto uit? Beperkingen en reglementering voor Tuning van uw auto. Voorbeeldfactuur in geval van aan en verkoop. Waar tweehands auto kopen/verkopen.

Verkoop 2e handswaten particulier aan autohandelaar JuridischForum.be.
Verkoop 2e handswaten particulier aan autohandelaar. 1 3 jaar 9 maand geleden 26 Okt 2012 1106. Vorige week vrijdag heb mijn auto een 7 jaar oud minitje te koop gezet op Autoscout en Kapaza voor 6000 euro. Zondag kreeg ik een sms van een persoon die vroeg of de auto nog steeds te koop stond. Ik liet hem weten dat dit nog steeds het geval was en dat hij altijd eens mocht komen kijken. Hij stuurde terug dat hij hem voor 5400 euro wou kopen en hij maandag de auto zou komen ophalen.

2de hands tweede hands verkoopovereenkomst auto.
Hoe schrijf ik mijn auto in? Het formulier aanvraag tot inschrijving. Hoe schrijf ik mijn auto uit? Beperkingen en reglementering voor Tuning van uw auto. Voorbeeldfactuur in geval van aan en verkoop. Waar tweehands auto kopen/verkopen. Tips aankoop/verkoop tweedehands auto. Welke documenten zijn nodig bij de verkoop van een auto? Advocatenkantoor Verherstraeten Leysen Deprouw Ariën. Welke documenten zijn nodig bij de verkoop van een auto? 16 March 2016 Publicaties. Om uw auto te verkopen heeft u boorddocumenten nodig. We overlopen even wat hierbij noodzakelijk en belangrijk is. Het keuringsbewijs het gelijkvormigheidsattest en het onderhoudsboekje is nodig om aan de koper te overhandigen. Verkoopt u uw auto aan een particulier dan moet u hem laten keuren.

Wat moet je weten over een verkoopovereenkomst?
Wat moet je weten over een verkoopovereenkomst? Eens er een bod wordt gedaan op een woning en dat bod wordt aanvaard begint het papierwerk. Het eerste dat in orde gebracht moet worden is de verkoopovereenkomst. Maar waarop moet je als koper of verkoper letten bij dergelijke verkoopovereenkomst? Wij zetten het op een rij. Als je even surft op het internet vind je tal van voorbeelden voor het opstellen van een verkoopovereenkomst. Maar zijn deze wel zo correct en volledig? Hier vind je wat je in een verkoopovereenkomst moet en mag opnemen.

Je auto verkopen KBC Bank Verzekering.
Je auto verkopen hoe doe je dat? Hoe begin je eraan en wat mag je niet vergeten? Je auto verkopen hoe doe je dat? Hoe begin je eraan en wat mag je niet vergeten? Je auto gaat geen leven lang mee. Hij verslijt of gaat te veel verbruiken. Of je gezinssituatie verandert waardoor een andere auto beter bij je zou passen. Je zou je oude auto dus willen verkopen. Maar hoe begin je daaraan? En wat mag je zeker niet vergeten? Beslissen je auto te verkopen is één ding hem verkopen is iets helemaal anders. Je wilt de beste prijs krijgen maar hoe haal je er het maximum uit?

Autolening direct simulatie Cetelem.be.
Hebt u een autokrediet nodig voor een nieuwe of tweedehandswagen? Bereken direct uw financiering tegen aantrekkelijke tarieven volledig vrijblijvend.